Kass Artur

Artiklid

Põhjarannik: Selleks, et maailma muuta, pead leidma mõttekaaslased 27. jaanuar 2014 TEET KORSTEN

 

Valikbibliograafia

Artiklid

2011

2010

2009

  • Talvik,A Lubage torkida püha lehma! EPL 8.apr 2009
  • Klaats, E. (2009). Artur Talvik kütab Vilde teel kirgi [intervjuu]. Maaleht: TeRa, nr 39, 24. sept.
  • Teder, T. (2009). Barutot võib vaadata Talviku rändkinos [intervjuu]. Sirp, 11. sept.
  • Laasik, A. (2009). Film Barutost: mitu lugu Virumaa vaprast mehest tõusva päikese maal. Eesti Päevaleht, 22. juuni.
  • Kübar, E. (2009). Talvik maadleb Baruto nimel Jaapaniga. Postimees, 18. juuni.

2008

  • Paju, M. (2008). Detsembrikuumus ehk kuhu kadusid kohv ja kalliskivid? Teater. Muusika. Kino, nr 12, lk 104-111, ill.
  • Vseviov, D. (2008). "Detsembrikuumus" – ajalugu ja lugu. Teater. Muusika. Kino, nr 12, lk 112-115, ill.
  • Talvik, A. (2008). Punane needus ehk kuidas "Detsembrikuumust" toota. Tegelikkuse KesKus, nr 10, lk 45-49, ill.
  • Teder, T. (2008). Pikuti pooleks lõigatud makaron [filmist "Detsembrikuumus"]. Sirp, 24. okt.
  • Bahovski, E. (2008). Mässufilm mässab action'i mõttes [filmist "Detsembrikuumus"]. Postimees, 17. okt.
  • Aarma, J. (2008). Artur Talvik: Hommikul tahan hea meelega tööle ning õhtul koju [intervjuu]. Maaleht, 9. okt.
  • Kaio, H. (2008). Eesti suurima teletootja lahutus [lahkuminek tele- ja filmiproduktsiooni firmas Ruut]. Eesti Ekspress, 8. mai.

2007

  • Aitsam, V. (2007). Kino tulgu suurelt: põmm! [kuidas filmimees Artur Talvik Kuusalu vallas Tapurla külas Kass Arturi Kino avas]. Maaleht, 16. aug.
  • Mikomägi, M. (2007). Filmiprodutsent on diletant, kes oskab kõike [intervjuu]. Nädaline, 6. jaan.

2006

  • Talvik, A. (2006). Elu nagu ooperis. Eesti Päevaleht: Ärileht: Maailm 2007, 7. dets.
  • Leivak, V. (2006). "Me oleme vanamehega jäätise pärast kakelnud". SL Õhtuleht, 11. nov.
  • Feldmanis, A. (2006). Artur Talvik: tegemist ei ole propagandafilmiga [tootmisfirma Ruut pseudodokumentaalfilmist "Hundi agoonia", mille tellijaks ESS Grupp eesotsas Urmas Sõõrumaaga]. Eesti Päevaleht, 27. märts.
  • Muttika, J. (2006). "Siis sõi Sõõrumaa Punamütsikese ka ära..." [filmist "Hundi agoonia"]. Eesti Ekspress, 23. märts.
  • Piip, H. (2006). Talvikud: kirglik Itaalia perekond. Kodukolle, nr 3, lk 6-10.

2005

  • Ilisson, A. (2005). Produtsent: "Eestis saab korraga teha poolteist mängufilmi ja tegijad lakuvad" [intervjuu]. Eesti Päevaleht: Ärileht, 11. mai.

1999

  • Mirme, O. (1999). Artur Talvik: Eesti filmimehed võtku maffiaperekondadest eeskuju! [intervjuu]. Sõnumileht: Eeter, 16. juuli.

1996

  • Teinemaa, S. (1996). Persona grata: Artur Talvik. Teater. Muusika. Kino, nr 11. lk 91-93, ill.
  • Herkel, A. (1996). Püha sõda [filmist "Vabadus või surm"]. Teater. Muusika. Kino, nr 3, lk 94-95, ill.

1995

  • Holvandus, J. (1995). Allah Akbar! Võitlen oma kodumaa, perekonna, naise, laste, vanemate eest ja Allah aitab mind sel teel [intervjuu]. Kultuur ja Elu, nr 6, lk 10-13.
  • Ruus, J. (1995). Elukutse: prostituut [filmist "Ööliblika jõulud"). Teater. Muusika. Kino, nr 5, lk 73-73, ill.
  • Laulik, J. (1995). Eestlased Tšetšeenias Vene kuulide all [intervjuu]. Eesti Ekspress, 31. märts.
  • Hellerma, K. (1995). Ülistuslaul seksuaalsele vägivallale [filmist "Ööliblika jõulud"]. Hommikuleht, 5. jaan.

1994

  • Kiilmi, J. (1994). Vene metalli ja US $ suudlus. Teater. Muusika. Kino, nr 4, lk 67-70, ill.